Voorwoord

50 jaar De Andere Film Brugge, een verjaardag die vraagt om terug te blikken op vele boeiende films, op ontelbare enthousiaste reacties, op ontmoetingen met talloze trouwe of nieuwe bezoekers, op een deugddoende samenwerking tussen D.A.F. en Kinepolis.

We blijven ervan overtuigd dat het aanbieden van eigenzinnige, soms ondergewaardeerde of miskende films een uitdaging moet blijven. We blijven kiezen voor een mix van onderhoudende én geëngageerde films. Voor dit voorjaar kozen wij drie Belgische films van formaat: twee maatschappelijk relevante debuutfilms : ‘Un Monde’ en ‘La Civil’ – en een zeer persoonlijke film ‘Les Intranquilles’.

Andere films, die historisch belang hebben of aansluiten bij de actualiteit zijn ‘Notturno’, ‘The Assistant’, ‘Dear Comrades’, ‘There is no Evil’, ‘ Madres Paralelas’. We blijven zoeken naar een evenwicht tussen moeilijkere films die ons aanzetten tot nadenken en tot andere inzichten kunnen brengen èn luchtiger films zoals‘Délicieux’, ‘First Cow’ en ‘Illusions Perdues’. Zij laten ons vooral genieten van een vindingrijk scenario, van mooie fotografie en een prachtige enscenering.

We hopen dat we jullie met ons aanbod kunnen verbazen en charmeren en dat we jullie op donderdagavond weer mogen ontmoeten voor een reeks knap gemaakte films, die ten volle tot hun recht komen op het grote scherm en dankzij de feilloze techniek van Kinepolis.